Home » Beleggen » 7x Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

7x Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Leestijd: 7 minuten

Als je in aandelen handelt, is het fijn om een overzicht te hebben van aandelen die maandelijks dividend uitkeren. Dit kan namelijk een groot voordeel voor je opleveren als je dit goed aanpakt. Om je hierbij te helpen zetten wij de informatie rondom aandelen en dividend even voor je op een rij in deze blog. Na het lezen van deze blog weet jij welke aandelen je moet hebben om dividend uitgekeerd te krijgen en waar je allemaal rekening mee moet houden als je gaat handelen met deze aandelen of deze aandelen in je bezit hebt.

Wat is dividend?

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten wat dividend nu eigenlijk is en hoe het in zijn werk gaat. Er bestaan verschillende soorten dividend, cashdividend en stockdividend. Bij cashdividend krijg je geld uitgekeerd en bij stockdividend krijg je aandelen in plaats van geld. Als bedrijven goed lopen en winst maakt, kan het een deel van die winst uitkeren aan aandeelhouders. Dit kan dus in de vorm van geld of in de vorm van aandelen gedaan worden.

Niet alle bedrijven keren dividend uit, want ze zijn het niet verplicht. Redenen voor een bedrijf om dit wel te doen zijn bijvoorbeeld om te laten zien dat het bedrijf goed loopt en dat het extraatje het aantrekkelijker maakt voor beleggers om te investeren in het bedrijf. Als een bedrijf dividend uitkeert, weet je dat het bedrijf een gezonde cashflow heeft en dat het een goed project is om in te investeren. Er zijn dus genoeg redenen voor bedrijven om wel dividend uit te keren aan hun aandeelhouders.

Jonge bedrijven en dividend

Jonge bedrijven, zoals start-ups en scale-ups, gebruiken hun winst meestal om verder te kunnen groeien en keren daarom geen dividend uit aan aandeelhouders. De aandelen van dit soort bedrijven zijn alsnog wel interessant voor beleggers, maar dan meer vanwege de koersontwikkeling. De bedrijven die dividend uitkeren zijn over het algemeen meer de oudere, gevestigde bedrijven. Dividend is met name populair in de oliesector, aangezien de koersen van bedrijven in die sector niet zo veel beweging doormaken.

Een bedrijf kan tussentijds wel besluiten het dividend te schrappen of te verlagen. Dit gebeurt vaak als het even wat minder gaat met een bedrijf, of wanneer ze het geld nodig hebben voor andere dingen, zoals investeringen in de onderneming zelf. Tijdens de coronacrisis hebben veel bedrijven bijvoorbeeld hun dividend verlaagd of helemaal geschrapt.

Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Ben jij op zoek naar een goede investering en wil je daarom graag weten welke aandelen maandelijks dividend uitkeren? We zetten een aantal aandelen voor je op een rij met wat meer achtergrondinformatie en de geschiedenis van het bedrijf. Zo kun je voor jezelf bepalen welke aandelen het meest interessant zijn voor jou!

1. Unilever

Wie de naam Unilever niet kent, heeft wel echt onder een steen geleefd. Dit gevestigde bedrijf is nog steeds aan het groeien. Momenteel verkopen ze producten in meer dan 180 verschillende landen van meer dan 400 verschillende merken. Tot juni 2020 had Unilever vestigingen in Nederland en Engeland, maar nu opereren ze enkel vanuit Engeland.

In het begin van 2021 konden beleggers rekenen op een forse dividenduitkering. Het bedrijf had toen namelijk één van de hoogste dividendrendementen op de Nederlandse beurs. In de afgelopen jaren leverde het dividend van Unilever zo’n 40 cent per kwartaal op, per aandeel. De payout ratio is 67% van de winst van het bedrijf, wat het voor veel beleggers een prima investering maakt.

2. Wereldhave

Wereldhave NV is een Nederlandse beursgenoteerde onderneming die een grote speler is binnen de vastgoed markt. Het bedrijf werd opgericht in 1930 en belegt in vastgoed, met name in winkelcentra. Ze blijven deze winkelcentra ook managen en zorgen ervoor dat de marktpositie van de centra actief door wordt ontwikkeld. De winst van Wereldhave bestaat uit huuropbrengsten en waardestijgingen van de gebouwen die ze in hun bezit hebben.

Wereldhave ontwikkelt zijn eigen projecten, daardoor kan het rendement op de projecten hoog blijven. Momenteel liggen de dividenduitkeringen van het bedrijf wat lager, omdat de vastgoedsector nog onder druk staat door corona. Dit kan in de toekomst natuurlijk wel weer erg gaan stijgen, als bedrijven weer op gaan bouwen en uit gaan breiden.

3. Shell

Die naam hoeven we uiteraard ook niet meer te introduceren. Shell kennen we allemaal. Het bedrijf is veel in het nieuws geweest de afgelopen jaren, zowel in de positieve als negatieve zin. Het bedrijf behoort tot de zes grootste olie- en gasproducenten en leveranciers ter wereld. Hun winst is hoe dan ook erg hoog gebleven in de afgelopen jaren.

De laatste paar jaar lag het dividend van de aandelen van Shell per kwartaal op zo’n 47 dollarcent per aandeel. Dit zakte tijdens de coronacrisis naar 16 dollarcent per aandeel. Het is nog niet duidelijk of Shell het dividend binnenkort weer omhoog wil gooien. Het bedrijf is namelijk ook van plan om te investeren in nieuwe projecten. Dit betekent wel dat ze hierdoor weer meer winst zullen gaan maken in de toekomst en dat het dividend mogelijk weer omhoog zal gaan.

4. Aperam

Aperam is de op vijf na grootste producent van roestvaststaal ter wereld. Het is een onderdeel van het deels afgesplitste bedrijf ArcelorMittal. Aperam heeft zes fabrieken in België, Frankrijk en Brazilië. In totaal werken in die fabrieken zo’n tienduizend mensen. De resultaten van het bedrijf zijn over het algemeen goed, afgezien van een dip in 2019 naar aanleiding van een prijzenoorlog in de handel van staal.

De coronacrisis heeft niet bij alle bedrijven invloed gehad op de resultaten en kwartaalcijfers. Aperam is één van de bedrijven die niet zijn beïnvloed. Ze zijn gewoon normaal doorgegaan met het uitkeren van dividend aan aandeelhouders en hebben het dividend ook niet omlaag gezet. Het uit te keren dividend is de afgelopen jaren stabiel blijven staan op 43 cent per aandeel per kwartaal.

Internationale aandelen die maandelijks dividend uitkeren

In Nederland, op de AEX en AMX, zijn er dus een aantal bedrijven die over hun aandelen maandelijks dividend uitkeren. Maar naast Nederlandse aandelen zijn er ook een aantal internationale aandelen die interessant kunnen zijn om in de gaten te houden. Hiervan maken we ook even een overzicht voor je. Waarom zou je immers je investeringen allemaal binnen Nederland houden als er zo veel andere kansen zijn?

1. Apple Hospitality REIT Inc

Dit is een real estate trust en één van de grootste en meest diverse investeringsportfolio’s van de Verenigde Staten. Je vindt er 235 hotels met samen meer dan 30.000 kamers, verspreid over 34 staten. Dat is dus al een voordeel van het beleggen in dit aandeel, de diversificatie. Apple Hospitality REIT Inc levert gemiddeld 1 dollarcent per aandeel.

2. Realty Income

Dit bedrijf bezit zo’n 5000 gebouwen die ze verhuren, verspreid over bijna alle Amerikaanse staten. Hierdoor neemt het ook automatisch een vorm van diversificatie met zich mee als je in Realty Income gaat beleggen. De gebouwen die het bedrijf bezit, worden gehuurd door allerlei verschillende branches, wat de diversificatie nog sterker maakt. Realty Income heeft een dividend yield van gemiddeld 4,5 procent.

3. LTC Properties

Dit bedrijf is een real estate eigenaar in de gezondheidszorg. Binnen de Verenigde Staten investeert LTC Properties in gebouwen als verzorgingstehuizen en vergelijkbare faciliteiten. Het doel van dit bedrijf is het neerzetten van kwalitatieve gebouwen met een hoge kwaliteit van zorg voor mensen met allerlei soorten ziektebeelden. Dat is momenteel natuurlijk een belangrijk onderwerp door de vergrijzing en dus een goede investeringsmogelijkheid. LTC Properties heeft een dividend yield van gemiddeld 6,3 procent.

Wil je aandelen die maandelijks dividend uitkeren?

Het dividend van aandelen kan op verschillende momenten door bedrijven worden uitgekeerd. Het maandelijks uitkeren van het dividend is eigenlijk de minst voorkomende frequentie, dat komt omdat dit behoorlijk wat administratie vergt. Daarnaast is de impact van het maandelijks uitbetalen van het dividend niet erg verschillend van een uitbetaling per kwartaal. Daarom maken maar weinig bedrijven hier onderscheid in.

Een frequente uitbetaling van dividend heeft voor- en nadelen en het is per persoon en situatie erg verschillend welke soort uitbetaling het meest gunstig is. Het is verstandig om hier goed onderzoek naar te doen voor je een investering doet. We noemen alvast een paar voor- en nadelen om je op weg te helpen met jouw onderzoek!

De voor- en nadelen van frequente uitkering van dividend

Een groot voordeel van de frequente uitkering van dividend is dat je het geld sneller weer kunt investeren in projecten die op dit moment interessant zijn. Je belegging is dankzij het dividend ook meer liquide. Hierdoor kun je als belegger weer beter inspelen op veranderingen van de markt. Je kunt door het stapelingseffect ook veel meer uitgekeerd krijgen dan bij een jaarlijkse betaling van dividend.

Een nadeel van het maandelijks betaald krijgen van dividend, is dat je het geld iedere maand opnieuw moet investeren. Dit kan een tijdrovende klus zijn en niet iedere belegger heeft hier zin in of tijd voor. Dit is de reden dat sommige beleggers bewust kiezen voor de lange termijn, zoals per kwartaal, per half jaar, of per jaar. Wat bij jou het meeste van toepassing is, moet je zelf goed bekijken voordat je begint met het investeren in bepaalde aandelen.

Beginnen met Dividend verdienen

Bedankt voor het lezen van dit artikel! Wil je actie ondernemen en deze aandelen aanschaffen? Je kunt je gratis aanmelden bij DEGIRO, en hier de aandelen uit dit artikelen aankopen.

Beleggen serieus nemen?

Met deze gratis online training over beleggen kun je vandaag nog stappen gaan zetten

Gratis inschrijven

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie