Home » Beleggen » Beleggen in waterstof: Hoe en Wat? (+ 3 waterstof aandelen)

Beleggen in waterstof: Hoe en Wat? (+ 3 waterstof aandelen)

Leestijd: 9 minuten

Veel geld op je bankrekening hebben. Iedereen heeft er wel eens van gedroomd dat dit bij hem of haar het geval was. Dat is natuurlijk ook niet zo gek als je bedenkt welke mogelijkheden je allemaal hebt als je veel geld ter beschikking hebt. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van verre vakanties, wonen in een mooi huis, rijden in een dure auto en ga zo maar door.

Voor sommige mensen is dit al de werkelijkheid, terwijl het voor anderen slechts bij dromen blijft. Dit is natuurlijk erg frustrerend voor die mensen, want voor die mensen zou het ook erg prettig zijn om meer geld te besteden te hebben. Je zult misschien ook denken dat het slechts bij dromen blijft als je nog niet veel geld hebt. Niets is echter minder waar.

Als je zo denkt en er ook niets aan doet, dan blijf je inderdaad zitten met weinig geld. Met de juiste instelling kan je er echter toch voor zorgen dat je meer geld ter beschikking hebt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je geld te investeren. Je stopt dan ergens geld in en als je het goed aanpakt en een beetje geluk hebt kan je ervoor zorgen dat je veel geld gaat verdienen. Als je wilt gaan investeren heb je erg veel mogelijkheden.

Er zijn meer dan genoeg keuzes voor dingen waar je je geld in kunt investeren. Zo kan je bijvoorbeeld investeren in vastgoed en in de tegenwoordig erg populaire crypto. Een andere erg bekende manier van investeren is door te investeren in aandelen.

Op dit moment is er een ontwikkeling gaande die ervoor zorgt dat een bepaald aandeel steeds populairder wordt. Het gaat dat om aandelen die te maken hebben met waterstof. Je geld beleggen in waterstof is op dit moment dan ook een erg goed idee.

Wat is waterstof?

h2oAls je wilt gaan beleggen in waterstof is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je precies in investeert. Natuurlijk hoef je het niet te weten, want het enige doel dat je hebt is het verdienen van geld. Toch is het ergens wel handig om te weten waar je nu precies in aan het investeren bent.

Waterstof is eigenlijk niets anders dan een chemisch element. In pure vorm is dit element te vinden als gas. Deze stof is de meest voorkomende in het gehele heelal. Geen enkele andere stof is in zoveel dingen terug te vinden als waterstof. De stof waterstof is op zichzelf eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Het is geurloos, smaakloos en verder zijn er eigenlijk ook geen bijzonderheden te melden.

Pas als je de stof gaat mengen met andere stoffen zullen er de nodige interessante processen in gang worden gezet. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de stof zuurstof. Als je deze twee stoffen mengt komt daar water uit. Iedereen weet gelukkig wel wat water is en welke mogelijkheden je daarmee hebt.

De technologie die gebruikt wordt bij waterstof

Je kunt niet zomaar aan waterstof komen. Om waterstof te krijgen moet je dit loshalen van andere stoffen. Hierbij moet je dan onder andere denken aan aardgas. Dit is echter geen heel duurzame manier.

Veel duurzamer is het om de stof te winnen uit water. Dit noemen we ook wel elektrolyse. Op dit moment wordt er echter nog veel gekozen voor het gebruiken van fossiele brandstoffen. De belangrijkste reden hiervoor is omdat het winnen van waterstof een zeer prijzige business in. Gelukkig is het wel zo dat er momenteel gekeken wordt naar oplossingen om dit probleem te verhelpen.

Via waar kan je beleggen in waterstof aandelen?

Beleggen in aandelen kan je erg veel geld opleveren. Dit is bij het beleggen in aandelen die te maken hebben met waterstof niet anders. Je moet dan wel weten hoe je aan deze dingen kunt komen. Waterstof aandelen kan je namelijk niet zomaar uit de lucht plukken.

Voor het beleggen in waterstof aandelen kun je terecht bij DEGIRO. Dit is een online platform waar je de aandelen kunt aanschaffen en ook weer kunt verkopen.

De potentie van het beleggen in waterstof en het toekomstperspectief

waterstofOp het moment wordt er over de gehele wereld veel gebruikgemaakt van fossiele brandstoffen. Vrijwel iedereen weet dat deze brandstoffen schadelijk zijn voor het milieu. Desondanks blijven we deze brandstoffen veel gebruiken. Dit komt omdat ze relatief goedkoop te verkrijgen zijn.

Toch is men op het moment veel bezig om op zoek te gaan naar schonere brandstoffen. Iedereen is wel bekend met de groene energie die op dit moment veel gebruikt wordt. Het gaat dan met name om windenergie, zonne-energie, maar ook zeker energie die opgewekt wordt met behulp van stromend water.

Deze manieren van stroom verkrijgen zijn erg schoon en bovendien valt het niet uit te putten, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen. Er wordt ook nog altijd gezocht naar nieuwe manieren om aan schone energie te komen.

Het kan zomaar zijn dat men in deze zoektocht uit gaat komen bij waterstof. Aangezien het wel echt nodig is om groene energie te gaan gebruiken kan het erg interessant zijn om te gaan beleggen in bedrijven die zich bezighouden met waterstof. De prijzen van deze aandelen kunnen namelijk behoorlijk gaan stijgen als alles goed gaat.

Beleggen in waterstof: Mogelijke valkuilen en beren op de weg

Het lijkt allemaal erg veelbelovend en het klinkt ook allemaal perfect. De realiteit is echter dat het niet allemaal zo mooi en perfect is. Er zijn namelijk nog wel een aantal dingen die roet in het eten kunnen gooien. Je zult het dus allemaal iets voorzichtiger moeten benaderen dan je gedacht had in eerste instantie. Hieronder kan je meer lezen over de dingen waar rekening mee moet worden gehouden.

Technologie in ontwikkeling

De technologie rondom waterstof is nog volop in ontwikkeling. In principe is dit natuurlijk niet negatief. Het zorgt er wel voor dat het lastig te zeggen is waar het precies heen gaat. Hoewel er momenteel veel optimisme heerst rondom waterstof kan straks zomaar blijken dat dit allemaal voorbarig is geweest. Momenteel ziet alles er echter nog veelbelovend uit. Het kan dan ook interessant zijn om een gokje te wagen als investeerder zijnde. Je moet je er dan wel van bewust zijn dat het ook de nodige risico’s met zich meebrengt.

Het risico op aandelenemissies

De aandelen van sommige bedrijven lijken misschien erg goedkoop, maar schijn bedriegt. Met name bij de wat kleinere en nieuwe bedrijven zie je vaak een erg lage prijs voor de aandelen. Het lijkt dan allemaal erg goedkoop, maar enkele dingen zien we niet terug in de koersgrafiek van deze aandelen.

Een bedrijf kan meerdere aandelenemissies hebben gedaan. Dit wil zeggen dat een bedrijf nieuwe aandelen uitgeeft om op die manier nieuw kapitaal aan te kunnen trekken. Hierdoor zijn er meer aandelen in omloop, wat automatisch zorgt voor een lagere prijs. Het lijkt dan allemaal erg leuk en interessant, maar er zit in werkelijkheid misschien wel een heel andere reden achter. Doordat je dit niet kan zien in de koersgrafiek is het lastig om te zeggen of dit het geval is of niet.

Aandelensplits

Dit laatste gevaar is wederom niet terug te zien in de koers van de aandelen. Het gaat dan over het samenvoegen van aandelen tot één nieuw aandeel. Hierdoor zijn er minder aandelen in omloop en stijgt de prijs per aandeel ook.

Vaak zie je het voorkomen dat bedrijven zowel een aandelensplits als aandelenemissie uitvoeren. Hierdoor ontvangen ze namelijk veel nieuw kapitaal. De aandelenemissie zorgt ervoor dat de prijs van de aandelen daalt. Door vervolgens een aandelensplits uit te voeren zal de prijs van de aandelen juist weer gaan stijgen.

Als aandeelhouder is dit niet erg prettig, omdat je de waarde van je aandelen steeds zult zien kelderen. Let daarom ook goed op bedrijven die dit soort acties vaak uitvoeren. Het is misschien verstandiger om deze bedrijven compleet te vermijden.

De beste waterstofaandelen op dit moment

beleggen in waterstofHet kan dus zomaar zijn dat er een veelbelovende toekomst in zit voor de waterstof aandelen. Op dit moment zijn er al enkele aandelen die erg interessant zijn. Als investeerder kan je een gokje wagen door in deze aandelen te investeren. Het ziet er op het moment erg rooskleurig uit voor deze aandelen. Lees hieronder meer over de aandelen waar het over gaat en waarom ze veelbelovend zijn.

Ballard Power

We beginnen met Ballard Power. Dit bedrijf is zonder enige twijfel de wereldleider op dit gebied. Al in 1979 werd dit bedrijf opgericht en sindsdien heeft het zich goed ontwikkeld. De laatste jaren is de koers van Ballard Power flink gestegen. Met een beurswaarde van maar liefst 4,65 miljard dollar is het dan ook een erg groot bedrijf. Toch maakt het bedrijf nog geen winst. De omzet vertoont de laatste jaren echter wel een stijgende lijn. Doordat er geen winst wordt gemaakt is er wel sprake van een zeker risico bij dit aandeel. De verwachtingen zijn desondanks positief te noemen. Men wil de leidende positie namelijk gaan versterken en dit zal uiteindelijk tot winst moeten gaan leiden.

Powercell Sweden

Het tweede bedrijf is Powercell Sweden. Dit bedrijf is nog relatief jong, want het is pas in 2008 ontstaan. Op dit moment heeft het bedrijf een beurswaarde van 1,8 miljard dollar. Ondanks dit alles heeft het bedrijf te maken met lage verkopen. Net als alle andere bedrijven op dit gebied maakt Powercell Sweden nog altijd verlies. Ook hier is echter wel een stijgende lijn die zichtbaar die zorgt voor een iets optimistischere stemming. Om het bedrijf te boosten is het een samenwerking aangegaan met het bedrijf Bosch. Dit is niet zonder enige resultaten, want de koers van Powercell Sweden steeg in een jaar tijd met maar liefst 700%.

Plug Power

Het laatste bedrijf op deze lijst is het in 1997 opgerichte Amerikaanse bedrijf Plug Power. Net als alle andere bedrijven maakt Plug Power nog geen winst. De beurswaarde van het bedrijf ligt op het moment op 3,32 miljard dollar. Recentelijk steeg de omzet van het bedrijf wel enorm. Het grootste probleem blijft echter nog altijd dat het bedrijf met hoge kosten te maken heeft. De koers van het bedrijf is als het ware geëxplodeerd. In enkele jaren is deze koers al meermaals flink over de kop gegaan. Het ziet er desondanks toch vrij positief uit voor het bedrijf. Wel is het misschien verstandig om nog even te wachten met beleggen in dit bedrijf.

Conclusie

Iedereen droomt wel eens van het hebben van veel geld. Dit is vrij normaal, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Niet iedereen heeft veel geld. Toch is het niet nodig om met weinig geld te blijven zitten.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om van je geld nog meer geld te maken. Je kan dit namelijk doen door je geld te investeren. Een erg goede optie die je hierbij hebt, en die je ook veel geld kan opleveren, is het investeren in aandelen van bedrijven die werken met waterstof.

Men is momenteel op zoek naar allerlei manieren om aan schone energie te komen. Een manier om hieraan te komen kan met behulp van waterstof zijn. Het kan dan ook erg interessant zijn om te beleggen in aandelen van bedrijven die hiermee bezig zijn.

Bij sommige bedrijven is de koers de laatste jaren al flink aan het stijgen. Hoewel er nog geen winst wordt gemaakt gaat het met alle bedrijven de goede kant op en de toekomst ziet er goed uit.

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie