Home » Beleggen » Waarin moet je Beleggen? 6 Sectoren met Potentie

Waarin moet je Beleggen? 6 Sectoren met Potentie

Leestijd: 7 minuten

Steeds meer mensen beleggen tegenwoordig. Spaargeld op de bank levert namelijk niks op, en de inflatie wordt steeds hoger. Laat je je geld op de bank staan? Dan ga je elk jaar achteruit in koopkracht. Je kan van jouw geld dus elk jaar minder komen. De meeste mensen beleggen om inflatie tegen te gaan en er in koopkracht op voorruit te gaan.

Waarom überhaupt beleggen?

Waarom gaan de meeste mensen beleggen? De meeste mensen gaan beleggen, omdat ze graag geld willen verdienen. Meer dan 90% van de particuliere beleggers lijdt verlies. Dit percentage is hoog, maar dat zeker niet gek. Veel beginnende beleggers weten namelijk niet hoe het werkt. Ze kopen wanneer de aandelen hoog zijn. Zakken de aandelen? Dan verkopen zei de aandelen.

Veel beginnende beleggers zijn bang om geld te verliezen, en verliezen daarom geld. Het is handig dat je gaat beleggen als je vermogen wilt opbouwen. Wel belangrijk is dat je vooraf een goed plan hebt. Een plan is belangrijk, omdat je hieraan vast kunt houden als het minder gaat.

Door vooraf een goed beleggingsplan te maken met realistische doelen, verklein je de kans dat je verliest lijdt. Het is belangrijk dat je niet op één paard gokt. Spreiding is het allerbelangrijkst. Je kunt niet alleen in aandelen beleggen, maar in nog veel meer verschillende dingen. Je kunt namelijk beleggen in vastgoed, crypto en lego.

Nadenken over je financiële toekomst is altijd belangrijk. Op de lange termijn kun je veel vermogen opbouwen door te beleggen. Je kunt in veel verschillende aandelen beleggen. Er zijn allerlei aandelen in heel veel verschilellende sectoren. Ook zijn er ETF, ETF’S kun je het best zien als een aandelenmandje.

ETF’S zijn geschikt voor mensen die weinig risico willen nemen, of mensen die geen zin hebben om aandelen onderzoek te doen. Het is erg belangrijk dat je goed onderzoek doet naar een aandeel, voordat je erin gaat investeren.

Door goed onderzoek te doen, kun je een mooi rendement halen met beleggen. Lees je altijd vooraf in, zodat je alles van het bedrijf weet.

beleggen waarin

Waarin moet je beleggen?

Je kunt in aandelen beleggen uit verschillende sectoren. Welke sector het best is? Dat zul je zelf uit moeten zoeken. Veel mensen investeren in sectoren die waarschijnlijk nog gaan groeien. De wereld veranderd, de beurs ook.

1. Energiesector

De energiesector veranderd, jaarlijks komen er steeds meer bedrijven bij die zich focussen op het opwekken van energie. Er zijn veel bedrijven die zich focussen in op het werken van schone energie. Denk hierbij aan zonnepanelen en windmolens.

Deze sector ontwikkelt zich steeds sneller en er komen steeds meer manieren om energie op te wekken. In sommige landen worden al hele zonnen parken aangelegd. Op deze parken vind je enorm veel zonnepanelen.

Op de zee worden steeds meer windmolenparken aangelegd. Dit gebeurt zeker ook in Nederland. Op de Noordzee vind je een groot windmolenpark met honderden windmolens. Met de jaren komen er steeds meer windmolenparken bij.

Waterkracht ontwikkelt zich ook steeds veder. Deze energie ontstaat door zout- en zoutwater. Met elkaar te mengen. Hierdoor komt er energie vrij. Deze energie kan gebruikt worden om een auto te laten rijden.

Zonnepanelen worden bij de Nederlandse huishoudens steeds populairder. De kwaliteit van de zonnepanelen gaat omhoog, en de prijs gaat omlaag. Niet gek dus dat zonnepanelen enorm populair zijn. Bijna alle nieuwe huizen die in Nederland worden gebouwd, zijn energie neutraal.

Doordat we met ze allen van het gas af moeten, wordt schone energie steeds populairder. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zijn zonnepanelen en windmolens een goede oplossing. Steeds meer automerken brengen een elektrische auto uit.

Er is veel vraag naar elektrische auto’s, omdat benzine erg duur is en er veel fiscale voordelen zijn aan het rijden van een elektrische auto. Dit geldt zeker als je ondernemer bent en de auto op de zaak hebt staan.

2. Cybersecurity

Wereldwijd zitten er steeds meer mensen op het internet. Veel websites en webshops zijn makkelijk te hacken. De hackers worden met de jaren steeds beter, terwijl de meeste webshops en websites niks aan hun beveiliging doen.

Cybersecurity vind je niet alleen in websites en webshops, maar ook in fabrieken en bij ICT-bedrijven. Bij cybersecurity wordt er gefocust op het beschermen van systemen, netwerken en programma’s. Deze worden beschermd tegen aanvallen van hackers.

De bedrijven die gebruik maken van cybersecurity verwerken meestal gevoelige informatie. Dit kunnen banken zijn, maar ook de GGD. Het beveiligen van processen wordt steeds belangrijker. Deze sector is de laatste jaren enorm hard gegroeid, en we verwachten dat deze groei doorzet.

Uiteindelijk krijgen we steeds meer te maken met het internet. De jongeren van nu zijn helemaal met het internet opgegroeid. De generatie die hierna komt, komen nog meer in aanraking met de digitale wereld.

De digitale wereld groeit harder dan ooit. Eigenlijk groeit alles wat te maken heeft met internet. Internet wordt ook door steeds meer mensen gebruikt.

Deze sector gaat de komende jaren nog een mooie groei maken. Er zijn verschillende bedrijven in de sector cybersecurity die beursgenoteerd zijn. In deze bedrijven kun je investeren, als je denkt dat de sector de komende jaren gaat groeien.

3. Fintech

Fintech zijn bedrijven in de financiële dienstverlening. Deze bedrijven zorgen ervoor dat je een product af kunt rekenen in een webshop. Deze bedrijven groeien als kool, omdat er elk jaar meer aankopen worden gedaan. Er zijn een aantal fintech bedrijven die je kunt vinden op de beurs.

Denk hierbij aan Adyen en Stripe. Dit zijn bedrijven die nog niet erg lang bestaan, maar toch enorm veel geld waard zijn. De bedrijven zijn zeker enorm hard gegroeid. Veel Fintech bedrijven verwerken steeds meer betalingen, daardoor stijgt de omzet en de winst.

Met de groei van webshops in de komende jaren, is de kans groot dat deze bedrijven het goed gaan doen op de beurs. In de fintech kan het ook helemaal misgaan. Dit hebben we gezien bij het Duitse Wirecard. Dit bedrijf bood betaaloplossingen aan voor webshops.

Veel grote webshops waren klant bij hen. Het bedrijf groeide jaren enorm snel, tot er ineens 3 miljard euro weg was. Waar dit geld is? Dat weten ze niet. Wirecard kwam steeds negatiever in het nieuws en de problemen stapelden zich op.

Het bedrijf vroeg faillissement aan. Voordat het bedrijf faillissement aanvroeg, zijn er nog miljoenen euro’s overgemaakt naar privérekeningen.

4. E-sport

E-sport is een sector dat enorm hard geroeid. E-sport is letterlijk online gamen. Voor bijna alle grote games zijn E-sport teams. Deze branche is in de afgelopen jaren enorm hard gegroeid. Met de jaren gaan er ook steeds meer mensen gamen.

E-sport bedrijven zitten in verschillende ETF’S. Met ETF koop je eigenlijk een aandelenmandje. Het prijzengeld wordt in deze sector ook elk jaar hoger. Het is gewoon een super interessante sector waar nog veel in gaat gebeuren.

5. Software

Software is al jaren één van de snelst groeiende sectoren. Dit komt omdat je software overal voor kunt gebruiken. Software heb je in verschillende soorten, en met elke software kun je wat anders.

Software wordt veel gebruikt bij massacommunicatie. Denk hierbij aan Facebook, WhatsApp, Instagram, Google en Twitter. Dit zijn een aantal grote bedrijven die gebruik maken van massacommunicatie.

Internet is de toekomst. De betrouwbare softwarebedrijven zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk aan grote bedrijven als Microsoft en Apple. Elk dagen werken mensen met Microsoft-teams.

Ook de andere software van Microsoft wordt door miljarden mensen gebruikt. Deze bedrijven hebben een enorme machtspositie en enorm veel geld. Hoe meer mensen internet gaat gebruiken, hoe meer geld de grootste softwarebedrijven gaan verdienen.

Er zijn heel veel verschillende softwarebedrijven die beursgenoteerd zijn. Lang niet alle bedrijven zullen gaan groeien, maar wij verwachten, dat er nog goede jaren aankomen voor deze sector.

6. E-commerce

Online verkopen is booming. In 2021 zijn er meer online verkopen geweest dan ooit. Er zijn verschillende grote spelers die de macht hebben. Denk hierbij aan Amazon en Alibaba Group. Amazon is vooral enorm populair in de Verenigde Staten en de Alibaba Group in China.

Deze grote partijen krijgen steeds meer macht. Is er een concurrent? Dan nemen deze partijen de concurrent over. Tegen zoveel omzet en winst, kun je als kleinbedrijf weinig doen. 2021 was een topjaar voor Amazon en Alibaba Group. De bedrijven zetten meer om dan ooit.

Conclusie: waarin moet je beleggen?

Je kun in heel veel verschillende aandelen investeren. Wat verstandig is? Dan moet jezelf uitzoeken. Het is belangrijk dat je altijd zelf onderzoek doet, voordat je gaat investeren in aandelen. Veel mensen nemen alles aan van een ander, en lijden daardoor veel verlies. Niet voor niks dat 90% van de particuliere beleggers verlies lijdt.

Als je meer wilt leren over het kopen van aandelen kan ik de beleggen training van Harm van Wijk hartelijk aan raden. Die link vind je hieronder.

Veel succes.

Beleggen serieus nemen?

Met deze gratis online training over beleggen kun je vandaag nog stappen gaan zetten

Gratis inschrijven

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie