Crypto koersen

Op deze pagina vindt je een overzicht van de actuele koersen van de populairste cryptocurrencies. De procenten die je ziet geven het verschil aan met hoe de koers 24 uur geleden was. Zo kun je direct zien welke cryptomunten het meest gestegen of juist gedaald zijn in de afgelopen 24 uur. Aan de hand van deze crypto koersen kun je bepalen of het aantrekkelijk is om een bepaalde munt te kopen.

Crypto converter
– Klik op BTC in de converter om een andere cryptomunt te kiezen.
– Klik op EUR in de converter om een andere munt te kiezen.
– Klik op 1.00 (onder BTC) om een ander aantal te kiezen.

Source: CurrencyRate

Hieronder vindt je de actuele crypto koersen voor onderstaande munten

Hoe worden de koersen van crypto bepaald?

Cryptocurrencies zijn digitale valuta die op een bepaalde plaats bewaard worden zonder tussenkomt van een centrale bank of de overheid. Net als de Euro of de Dollar hebben die verschillende munten allemaal een eigen waarde. Hoe hoog die waarde is hangt af van verschillende factoren. Ik bespreek hieronder verschillende van die factoren.

Vraag en aanbod

crypto koersenEen belangrijke factor is de vraag naar een bepaalde munt en het aanbod daarvan. De hoeveelheid die er is van een munt is daarin ook bepalend, immers als een munt schaars is terwijl daar vraag naar is zal de waarde hoog zijn. Aan cryptomunten zit een bepaald maximum van het aantal munten wat er van een bepaalde cryptocurrency is. Zo is dat ook bij de Bitcoin. Als het aanbod laag is en de vraag groeit zal de waarde stijgen en andersom als er nog genoeg aanbod is maar er is niet veel vraag zal de waarde van die munt dalen.

Acceptatie

Het is belangrijk dat de cryptocurrency geaccepteerd wordt. Een munt die ruim geaccepteerd wordt zal door veel personen gebruikt worden waardoor de vraag en ook de waarde stijgen. Acceptatie heeft dus ook te maken met de vraag en het aanbod.

Overheid

Het beleid van de overheid speelt ook een rol in de waarde van cryptocurrency. In sommige landen, zoals in China is het handelen in Bitcoin zelfs illegaal. Er zijn ook overheden die het gebruik van cryptocurrency juist stimuleren zoals Malta dat doet. Het beleid van de verschillende overheden heeft ook invloed op de waarde van cryptocurrency.

De prijs van Bitcoin

De Bitcoin was de eerste cryptocurrency. Dit is ook de munt die nog steeds de meeste waarde heeft zoals je ook in het koersen overzicht dat hierboven staat kunt zien. Daardoor zet de Bicoin een trend. Als de koers van de Bitcoin stijgt of daalt kan dit ook bij andere cryptocurrencies het geval zijn. De waarde van de Bitcoin bepaald mede de marktprijs en is dus één van de factoren.

Media

Bij het handelen in cryptomunten wordt veel op emoties ingespeeld. Als er goed nieuws over een bepaalde munt is zal men die munt sneller kopen. Omdat er meer gekocht wordt stijgt de waarde weer. Andersom bij slechts nieuws over een munt is de kans dat deze munt gekocht wordt een stuk kleiner en zakt de waarde. De invloed van Social Media en ook de “gewone” media is hier groot op. Online zijn er discussies over bepaalde cryptocurrenies. Wanneer er veel over een bepaalde munt gesproken wordt zal men meer naar deze munt zoeken. De vraag stijgt dan weer en de waarde ook. Zo hebben dus ook de media en vooral ook social media invloed op de koers van crypto.

Updates van de munt

Een munt die vaak geüpdatet wordt is een munt waar men actief mee bezig is. Dit geeft aan dat men in deze munt geloofd. Ook het soort update is belangrijk. Een belangrijke update zal de waarde verhogen.

Crypto exchanges

Wanneer een munt wordt toegevoegd aan grote crypto exchanges zoals Binance of Coinbase heeft dit ook grote invloed op de waarde van die munt. Op deze grote exchanges worden alle munten die in een lijst met goedgekeurde munten staan veel verhandeld. Dit heeft een behoorlijke invloed op de waarde van deze munten.

Crypto exchanges hebben dus een grote invloed op de koers van cryptcurrency. Het gebruiksgemak van de exchange speelt ook een rol, immers hoe makkelijker in gebruik hoe meer mensen de munt zullen kopen. Het is daarom belangrijk om het handelen in cryptomunten zo makkelijk mogelijk te maken. Dan wordt er meer gekocht en verkocht, dus grotere vraag en aanbod, wat een positieve invloed op de crypto koersen heeft.

Scams

Er zijn in het verleden verschillende cryptomunten gemaakt met het doel om deze te gebruiken om te scammen. Cryptocurrency is gevoelig voor scams. Bij een scam probeert men de munt zoveel mogelijk waard te maken zodat er veel verkocht worden. Het aanbod wordt dan hoger dan de vraag waardoor de waarde een stuk zakt. De makers strijken het geld op wat men geïnvesteerd heeft in deze munt en laten de munt voor wat het is. Het is daarom belangrijk om je crypto op vertrouwde exchanges te kopen, die alleen goedgekeurde munten aanbieden.

Investeerders bepalen ook de crypto koersen

Ook investeerders hebben invloed op de waarde van een munt. De invloed is zelf heel groot, dat komt omdat investeerders een groot marktaandeel in handen hebben. Zij kunnen dus meer met de prijs manipuleren waardoor de waarde kan stijgen of juist kan gaan dalen.

Zoals je ziet zijn er dus verschillende factoren die de koers van crypto bepalen. In dit artikel heb ik een aantal belangrijke besproken. Zo weet je beter hoe de waarde bepaald wordt. Kopen en verkopen op een betrouwbare exchange is dus erg belangrijk. Wil jij ook leren hoe je op een veilige manier winst kunt maken met crypto? Dan raad ik je aan om de X10 met Crypto review die hier op geldbeleggentips.nl staat eens te lezen.