Home » Beleggen » Geld verdienen met Beleggen: Mijn Tips na 20 jaar

Geld verdienen met Beleggen: Mijn Tips na 20 jaar

Leestijd: 7 minuten

Na 20 jaar beleggen heb ik enorm veel geleerd. Door de fouten die ik gemaakt heb, ben ik gekomen tot de plek waar ik nu sta. Op dit moment kan ik vrij leven, dit heb ik bereikt door te investeren in aandelen. Door fouten te maken, heb ik enorm veel geleerd. De fouten die ik heb gemaakt zou jij zeker niet hoeven te maken. Door mijn tips te volgen is de kans groter dat je succesvol wordt door te investeren in aandelen en geld verdienen met beleggen.

Alles voor de lange termijn

Tegenwoordig beginnen veel mensen met het beleggen in aandelen. Veel mensen die beleggen, weten eigenlijk niet wat ze doen.

Ze laten zich teveel sturen door de mening van anderen. Het is niet voor niks, dat méér dan 80% van de particuliere beleggers verlies lijden.

Veel mensen kopen namelijk aandelen als ze hoog staan en verkopen als de aandelen zakken. Zo maak je al gauw veel verlies. Dit geldt zeker als je onervaren bent en je weinig bezighoudt met de aandelenmarkt.

Als je gaat beleggen, doe je dit voor de lange termijn. Het is namelijk niet de bedoeling om snel rijk te worden, maar om op de lange termijn een vermogen op te bouwen.

Vermogen kun je opbouwen door rente op rente te stapelen. Met de jaren wordt het gemiddelde rendement steeds hoger. Het rendement wordt hoger en je gaat meer geld verdienen met beleggen als je maar geld blijft inleggen.

Veel mensen investeren een vast bedrag per maand. Sommige mensen beginnen met beleggen als ze 18 zijn, andere beginnen pas op hun 50ste. Hoe eerder je begint, hoe beter. Je hebt dan meer tijd om je doel te balen.

Veel mensen die gaan beleggen, willen inflatie tegengaan. Andere mensen willen er geld aan verdienen. Er zijn zelfs mensen die financieel onafhankelijk zijn door te beleggen in aandelen.

Mensen die vroeg beginnen met beleggen, zijn over de lange termijn succesvoller.

Met beleggen word je niet snel rijk, het is iets voor de lange termijn. Je kunt met de jaren een enorm vermogen opbouwen. Dit gaat zeker niet vanzelf. Uiteindelijk kun je een vermogen opbouwen door rente op rente te stapelen.

beleggen op lange termijn

Mensen die veel met geld bezig zijn, beleggen vaak. Ook is beleggen enorm populair onder freelancers en ZZP’ers. Deze mensen bouwen geen pensioen op. Om later toch geen geldtekort te komen, gaan ze beleggen in aandelen.

Als je belegt voor de lange termijn doe je dit minimaal voor 10 jaar. De meeste mensen beleggen voor 20 tot 30 jaar.

In deze tijd is het realistisch om een vermogen op te bouwen. Er zijn mensen die door dit vermogen eerder kunnen stoppen met werken.

Handel niet als je emotioneel ben

Misschien wel de beste tip: laat je emoties niet meespelen als je gaat handelen. Emotie is namelijk de grootste rendement killer. De meeste mensen die beginnen beleggen, investeren hun geld in ETF’S. Een ETF kun je het best zien als een handje met aandelen.

Door te investeren in ETF’S kun je jouw emotie al minder laten meespelen. Je emotie uitschakelen, kan helaas niet. Wel kun je ervoor zorgen dat je niet gaat beleggen als je emotioneel bent.

De kans is groot dat je aandelen gaat kopen, die je normaal nooit had gekocht. En laten we eerlijk zijn emoties doen rare dingen met je.

Als je emotioneel bent, ben je eigenlijk niet handels bekwaam. Je maakt dan andere beslissingen. Deze beslissingen had je niet gemaakt, als je niet emotioneel was.

Geld verdienen met Beleggen: Stel voor jezelf regels op

Voordat je gaat beleggen enorm belangrijk dat je vooraf een plan maakt. Je kunt dan regels voor jezelf opstellen. In het beleggingsplan staan een aantal dingen die cruciaal zijn als je succesvol wilt gaan beleggen. Leg elke maand een vast bedrag in, zodat je op de lange termijn vermogen kunt opbouwen.

Ook is het belangrijk dat dit bedrag realistisch is. Het kan namelijk slecht voelen, als je dit bedrag niet elke maand kunt investeren. Als je gaat investeren in aandelen is het belangrijk dat je vooraf onderzoek doet.

Je moet namelijk alles van een aandeel weten, daarna kun je pas bepalen of het een goede investering is.

Goed onderzoek doen is de sleutel tot succes. Laat je bij jouw keuze niet te veel lijden door andere, uiteindelijk moet jezelf bepalen of je ergens in investeert.

Belangrijk is om een uiteindelijk doel op te stellen. Je hebt dan iets om na toe te werken. Een doel is bijvoorbeeld 5 jaar eerder stoppen met werken of binnen 30 jaar financieel onafhankelijk te worden. Sommige mensen beleggen ook om een huis te kopen.

Deze mensen beginnen vaak al vroeg met beleggen. De meeste gaan namelijk rond hun 25e het huis uit. Als je vanaf je 18e 400 euro per maand belegt, kan het bedrag aan tikken.

Deze jongvolwassen sparen meestal goed, verdienen goed en kunnen goed met geld omgaan.

Investeer geen geld wat je niet kunt missen

geld verdienen met beleggenHet is belangrijk om alleen geld te investeren dat je kunt missen. Het zou zonde zijn om aandelen te moeten verkopen om de rekeningen te betalen. Elke maand komen er weer nieuwe bedrijven op de beurs, er zijn dus altijd mogelijkheden om te beleggen.

Wil je gaan starten met beleggen en weet je niet hoeveel je per maand kunt beleggen? Kijk dan naar je gemiddelde uitgaven de laatste maanden.

Je kunt dit meenemen in een realistisch plan dat je vooraf maakt voordat je gaat investeren. Op de beurs zijn altijd mogelijkheden, zelf in crisistijd. Er zijn veel bedrijven die sinds Corona enorm hard zijn gestegen. Voorbeelden hiervan zijn Tesla, ASML en Amazon. Deze bedrijven hebben sinds de coronatijd enorme groei doorgemaakt.

Er zijn ook bedrijven die enorm zijn gedaald. Denk hierbij aan vliegtuigmaatschappijen en vliegtuigbouwers. Veel online bedrijven doen het enorm goed. Shopify heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt.

Dit bedrijf biedt een software aan waarop ondernemers hun eigen webwinkel kunnen bouwen. Sinds het begin van de coronapandemie zijn er flink wat meer webwinkels gekomen.

Shopify is daardoor enorm hard gegroeid. In de aandelenmarkt zijn altijd kansen. Er zijn altijd aandelen die omhoog- en omlaaggaan.

Veel mensen die succesvol beleggen, vinden het leuk om onderzoek te doen naar de bedrijven waarin ze investeren. Deze mensen lezen zich eerst helemaal in. Zij willen alles weten over het bedrijf, daardoor maken ze goede keuzes.

Mensen die succesvol beleggen, zijn er meestal vroeg bij. Ze investeren in het aandeel, voordat de meeste mensen het doen.

Maak een spel van Geld verdienen met Beleggen, heb plezier

Beleggen is uiteindelijk het spelletje om zo goed mogelijk onderzoek te doen naar een bedrijf dat waardevol is en blijft in de toekomst. Dat soort bedrijven spotten kun je als een spel gaan zien. Veel mensen zien het ook zo. Ze willen het beste zijn in het gene wat zij doen.

Lees je in en leer van experts

Veel mensen die succesvol investeren, lezen elke dag verschillende blogs van succesvolle investeerders.

Door de aandelenmarkt van verschillende kanten te zien, krijg je een andere manier van kijken naar de markt.

Door op een andere manier na de markt te kijken, zie je dingen die andere mensen niet zien. Hierdoor is de kans groter dat jouw beleggingen succesvol worden.

Je kunt verschillende berichten lezen, maar uiteindelijk is jouw mening doorslaggevend. Het is jouw geld, jij moet bepalen wat je ermee gaat doen.

Het is dus ook belangrijk om te luisteren naar anderen, maar niet altijd in deze meningen mee te gaan. Uiteindelijk ben jezelf verantwoordelijk voor jouw beleggingen.

Elke dag een aantal blogs lezen die zich focussen op de aandelenmarkt, kan zeker geen kwijt. Kennis is macht. Hoe meer kennis van de markt, hoe hoger het rendement. Dit is natuurlijk niet altijd zo, maar mensen met veel kennis, hebben gemiddeld hogere rendementen.

Kennis delen is een mooie manier om andere mensen te motiveren om te gaan beleggen.

Zet duidelijke doelen en wordt elke dag een stukje beter

Het stellen van doelen is cruciaal om succesvol te worden. Ga niet voor snel succes, maar wordt succesvol op de lange termijn. Veel mensen denken snel rijk te worden van beleggen, daarom lijden de meest mensen verlies.

Als je elke dag een stukje beter wordt, kom je uiteindelijk ook op de plek waar je wilt zijn.

Conclusie Geld verdienen met Beleggen

Met beleggen, kun je op de lange termijn veel vermogen opbouwen. Veel mensen denken snel rijk te worden van belegen, dat is voor veel mensen niet weggelegd.

Van beleggen word je niet snel rijk, maar bouw je vermogen op voor de lange termijn. Het is belangrijk om vooraf een realistisch plan te maken.

In dit plan kun je zetten met hoeveel geld je gaat beleggen, hoelang je gaat beleggen en wat je uiteindelijk door beleggen wilt bereiken. Verwerk in het plan een realistisch doel, de kans is dan groter dat je het uiteindelijke doel haalt.

Uiteindelijk is het belangrijk dat jezelf onderzoek doet. Voordat je gaat investeren, moet je precies weten hoe het bedrijf ervoor staat. Als je alles over het bedrijf weet, kun je de keuze maken of je gaat investeren.

Beleggen serieus nemen?

Met deze gratis online training over beleggen kun je vandaag nog stappen gaan zetten

Gratis inschrijven

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie