Home » In 10 stappen succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Leestijd: 12 minuten

Deze review gaat over het boek “In 10 stappen succesvol beleggen”. Dit boek is geheel gratis! De schrijver van dit boek is Harm van Wijk. Harm is een bekend persoon in de wereld van beleggen. Eén van zijn bekendste producten is de Trading Navigator Methode waar hier op geldbeleggentips.nl ook een review over staat.

De Trading Navigator Methode is de meest uitgebreide cursus over beleggen van Harm van Wijk. Maar Harm heeft ook andere e-books en boeken gemaakt. Eén daarvan is dus “In 10 stappen succesvol beleggen”.

In 10 stappen succesvol beleggen is eigenlijk een soort instapcursus, je kunt hiermee bekijken of beleggen wat voor jou is. En je leert in deze instapcursus ook al veel over beleggen.
Het mooiste is: Dit boek is helemaal gratis!

Harm van Wijk heeft ook nog een handleiding waarin hij je vertelt hoe je in 5 minuten tijd 30 winstgevende aandelen kiest. Deze handleiding is ook geheel gratis en kun je via onderstaande link downloaden.

Download de gratis handleiding

In 10 stappen succesvol beleggen

in 10 stappen succesvol beleggenHet boek “In 10 stappen succesvol beleggen” is een fysiek boek, als je dit besteld krijg je dit met de post in je brievenbus bezorgd. Het boek is geheel gratis, je betaald alleen de verzendkosten. Dit zijn de standaardverzendkosten van PostNL. Je ontvangt dit boek binnen 2 weken per post.

Naast het fysieke boek krijg je ook nog een aantal extra’s van Harm. Deze extra bonussen zijn digitale producten. Nadat je het fysieke boek besteld hebt krijg je direct toegang tot de digitale producten. Dus die heb je eerder dan het boek. Bij deze digitale producten zit ook een e-book versie en luisterboek versie, in MP3 formaat. Dus je kunt meteen al aan de slag.

Naast het fysieke boek “In 10 stappen succesvol beleggen” en het e-book en het luisterboek ontvang je ook nog een Online training In 10 stappen succesvol beleggen en krijg je toegang tot een serie interviews. Dit zijn interviews met experts waarin zij vertellen hoe zij succesvol beleggen.

Voor wie is In 10 stappen succesvol beleggen bedoeld?

Ik gaf al aan dat het een soort instapcursus in beleggen is. Daarom is dit boek vooral geschikt voor beginners. Overweeg je om te beginnen met beleggen maar weet je er nog weinig van af? Dan is dit boek voor jou bedoeld!

In 10 duidelijke stappen legt Harm van Wijk uit hoe je begint met beleggen. Deze 10 stappen bespreek ik verderop in de review. Alles wordt stap voor stap op een duidelijke manier, in beginnerstaal uitgelegd. Dus geen ingewikkelde termen in dit boek. Na het lezen van dit boek weet je of beleggen wat voor jou is.

Mocht je na het lezen van In 10 stappen succesvol beleggen meer willen weten over beleggen, dan is de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk de aangewezen cursus voor jou. In de Trading Navigator Methode vertelt Harm je echt alles wat je moet weten over beleggen. Dit is de meest uitgebreide cursus over beleggen die er is in Nederland. Bij de Trading Navigator Methode ontvang je ook gratis software die het beleggen een stuk makkelijker maakt.

Wil je meer over de Trading Navigator Methode weten? Lees dan onze Trading Navigator Methode review!

Wie is Harm van Wijk?

Harm van WijkVoordat ik verder ga met de inhoud van In 10 stappen succesvol beleggen vertel ik je eerst meer over de schrijver van het boek, Harm van Wijk. Harm zit al jarenlang in de financiële wereld. Hij houdt zich vooral bezig met beleggen en heeft dit altijd gedaan. Hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring hierin!

Harm heeft op de afdeling Beleggen gewerkt bij de SNS bank en bij de ABN Amro. Ook heeft Harm gewerkt bij BinckBank, dit is een online bank voor beleggers. Verder is Harm nog sitemanager geweest bij de Financiële Telegraaf. Een indrukwekkende loopbaan in de wereld van het beleggen dus.

Harm van Wijk heeft een website over beleggen die heet beleggen.com. Op deze website deelt hij interessante informatie en ervaringen. Ook zijn cursussen staan in het ledengedeelte van deze website. Harm heeft al ruim 13.000 mensen met beleggen geholpen.

Sinds een tijdje houdt Harm zich ook bezig met beleggen in crypto. Daarvoor heeft hij samen met Jan Robert Schutte, een crypto expert, de cursus X10 met crypto gemaakt.

De inhoud van In 10 stappen succesvol beleggen

Ik ga nu de 10 stappen ieder apart bespreken. Deze 10 stappen vindt je in het fysieke boek, het e-book en het luisterboek. Je kan ook de online training bekijken, daarin vindt je de stappen in video vorm. Naast de online training kun je het beste ook het boek lezen.

1. Formuleer je doel

Je begint in de eerste stap met het bepalen van je doel. Dit doel is voor iedereen anders. Zo kan je als doel hebben om Online geld te verdienen, of misschien is je doel afvallen of een leuk vakantiehuisje kopen. Alles is mogelijk. Door je doel te bepalen kun je stappen zetten om daar naar toe te werken.

Zorgt dat je doel meetbaar is, meten is weten zegt men immers. Door te meten zie je de stappen die je maakt en zie je waaraan je nog moet werken. Op deze manier zul je gerichter naar je doel gaan en dit makkelijker bereiken.

Vanuit je doel ga je bepalen wat er moet gebeuren, welke stappen je moet nemen om dit te bereiken. Door actie te ondernemen ga je succes boeken. Omdat je weet waarom je je doel zo graag wil behalen zul je er echt voor gaan!

2. Een succesvolle mindset

Dit is een belangrijke stap, je moet de juiste mindset hebben. Of als je die nog niet hebt moet je er aan werken om die te krijgen. Beleggen is iets wat je doet op de lange termijn, daarmee bedoel ik minimaal 3 tot 5 jaar maar beter is nog langer. Je ziet niet meteen resultaat van je beleggingen, die zie je pas op de lange termijn.

Dit vereist een andere manier van denken. Je doet het omdat je op termijn je doel wil bereiken. Op de lange termijn denken is dus heel belangrijk, daarvoor moet je de juiste mindset hebben. Als je die niet hebt ga je snel opgeven. Als je na een jaar nog geen resultaat ziet ben je geneigd te stoppen omdat je denkt dat het toch niets oplevert.

Het is juist heel belangrijk dat je volhoudt. Als je de juiste denkwijze, de juiste mindset, hebt en op de lange termijn gaat denken is het makkelijker om vol te houden. Niet opgeven als het even wat minder gaat.

De juiste mindset is overigens ook van toepassing op andere vormen van online geld verdienen. Ook als je aan affiliate marketing doet, of gaat beleggen in crypto moet je op de lange termijn denken!

3. Vergroot je kennis

Kennis van beleggen is belangrijk als je met beleggen begint. Je moet weten wat je moet doen en hoe je de zaken aan moet pakken. Door de juiste kennis kun je je risico’s beperken. Als je aan beleggen begint is het belangrijk dat je goed voorbereid bent.

Harm deelt in deze stap een aantal van zijn e-books en trainingen. Hij deelt ook documentaires en topfilms die over beleggen en traden gaan. Het is zeer leerzaam om deze te lezen.

Daarnaast heeft Harm nog een gratis webinar over beleggen. In dit webinar verteld hij nog meer over beleggen dan dat je In 10 stappen succesvol beleggen leest. Omdat dit webinar geheel gratis is is het zeker de moeite om dit te volgen. Je kennis over beleggen wordt er mee vergroot.

Meld je aan voor het gratis webinar over beleggen

4. Kies een kansrijke markt

Het is belangrijk dat je in een markt gaat beleggen waar kansen in leggen. Daarmee vergroot je immers de kans op succes en op winst. Ik deze stap vertelt Harm je over de markt van beleggen.
In welke aandelen kun je het beste beleggen, waar zijn groeikansen. Wat zijn dure aandelen en wat goedkope? Je leert het in deze stap.

Harm geeft in deze stap ook aan dat je je investeringen moet spreiden. Als het dan met 1 investering niet goed gaat heb je nog andere die wel goed gaan. Wed nooit op één paard zegt het spreekwoord. Door te spreiden zul je meer rendement en dus meer winst hebben.

Je kan natuurlijk ook geld verliezen. Er zitten altijd risico’s aan beleggen. Je weet nooit wat de koersen gaan doen. Het is belangrijk dat je je dit realiseert voordat je aan beleggen begint. Investeer daarom altijd alleen geld wat je zou kunnen missen en zorg dat je op je spaarrekening altijd geld achter de hand hebt voor onvoorziene dingen.

Harm wijst je in deze stap ook op de risico’s van beleggen.

5. Filter kansrijke aandelen

beleggen voordelen nadelenHoe kom je aan aandelen die kansrijk zijn? Harm legt dat in deze stap uit. Hij gaat hierbij uit van zijn eigen kennis en de ervaringen die hij opgedaan heeft in al de jaren dat hij al met beleggen bezig is. Harm heeft zelf ook jarenlang naar succesvolle beleggers onderzoek gedaan. Hij heeft veel dingen geprobeerd waardoor hij nu weet wat werkt en wat niet.

Harm deelt zijn kennis en ervaringen in deze stap. Dit is zeer leerzaam. Ook geeft hij nog een aantal waardevolle tips, zoals dat je niet moet luisteren naar analisten omdat beleggers elkaar napraten. Je moet het spoor volgen grote succesvolle beleggers is zijn advies.

6. Selecteer het instrument

Kies de juiste methode om te gaan beleggen. Ook de mogelijkheid om voor opties te kiezen wordt in deze stap besproken. In deze stap leer je veel over het handelen in aandelen. Harm geeft ook tips over hoe je met een relatief klein bedrag al een mooi rendement kan halen.

Je leert verschillende termen die te maken hebben met beleggen. Zo gaat het over putopties, callopties en een contract for difference, ook wel kortweg CDF genoemd. Na deze stap weet je wat dat allemaal is.

7. Kies de juiste strategie

Er bestaan verschillende vormen waarop je kunt beleggen. In deze stap worden deze verschillende vormen besproken. Zo kom jij er achter welke vorm het beste bij jou past. Als je een vorm of strategie gekozen hebt moet je daar ook aan vasthouden. Je leert de basisbeginselen om de juiste strategie te kiezen. In de uitgebreide cursus over beleggen van Harm van Wijk, de Trading Navigator Methode, krijg je uitgebreide informatie hierover. Bij deze uitgebreide cursus is er ook een forum daar kan je onder andere met medecursisten overleggen over het kiezen van de juiste strategie.

8. Gebruik money management

Het gaat in deze stap over het controleren en vastleggen van je investeringen door middel van money management. Je hebt zo een overzicht van al je investeringen zodat je kunt zien waar je je geld op in kan zetten of waar je verlies hebt. Je voorkomt hiermee dat je impulsief gaat handelen. Het is belangrijk dat je alles onder controle houdt. Op deze manier kan de slechtste belegger toch geld verdienen. Er wordt ook gesproken over een ‘stop loss’ waarmee je dit allemaal in de hand kan houden.

9. Bepaal vooraf wanneer je verkoopt

Veel mensen investeren en laat dit dan zo staan in de hoop dat het altijd nog meer winst op kan gaan leveren. Daardoor wacht men soms te lang waardoor de koersen weer kunnen gaan dalen. Het is daarom goed van te voren het moment te bepalen wanneer je gaat verkopen. Hiermee beperk je het risico. Als je investeert in crypto is dat moeilijker omdat de koersen daar erg schommelen, bij beleggen in aandelen gaat dat makkelijker omdat die koersen over het algemeen toch stabieler zijn.

10. Registreren en evalueren

Leg iedere transactie vast, dan weet je wat je doet. Door in kaart te brengen wat je doet kun je daar van leren. Meten is weten is een bekend spreekwoord, zo weet je wat je wel of niet moet doen.
Registreren gebeurt in een trading journaal, je ziet daarin met welke aandelen je scoort en met welke niet.

in 10 stappen succesvol beleggen pakket

Bonussen

Bij het fysieke boek In 10 stappen succesvol beleggen wat je per post ontvangt ontvang je ook een aantal extra’s. We noemen al de digitale versie, het luisterboek en de digitale training. De digitale training is eigenlijk het boek in video vorm. Naast dit krijg je ook nog een aantal andere pdf’s over beleggen er bij van Harm.

Zo ontvang je het starters e-book dat heet ’30 aandelen binnen 5 minuten’, het e-book ‘De 10 gewoontes van succesvolle ondernemers’ en een e-book ‘7 geheimen voor succesvol beleggen’. Er is ook nog een e-book over valkuilen als je investeert in gouden of zilveren munten en een e-book over Big Pharma en de strijd tegen het coronavirus.

In 10 stappen succesvol beleggen voordelen en nadelen

Een voordeel is dat dit boek of beter gezegd dit pakket een compleet stappenplan is waarin uitgelegd wordt hoe je met beleggen moet beginnen. Het is geschreven door een bekende en zeer ervaren belegger Harm van Wijk. Het boek is in eenvoudige taal geschreven zonder ingewikkelde termen zodat iedereen dit kan volgen.

Andere voordelen zijn dat je er leuke extra’s bij krijgt, het boek als e-book en luisterboek, een digitale training en extra’s pdf’s met allerlei informatie.

Het grootste voordeel is wel dat dit boek gratis is, je betaald alleen de verzendkosten.

Een nadeel zou je misschien kunnen noemen dat het echt een basiscursus is, maar dat kan ook niet anders het boek is immers gratis. Als je echt alles wilt weten over beleggen moet je de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk aanschaffen. Dit is de meest uitgebreide cursus op het gebied van beleggen en je ontvangt daar ook gratis software bij die het beleggen makkelijker maakt.

Ervaringen met In 10 stappen succesvol beleggen

Mijn eigen ervaringen met dit boek zijn goed. Het is een gratis boek met gratis extra’s dus daar heb je alleen maar voordeel van. Je vergroot sowieso je kennis op het gebied van beleggen. Ook zijn er online veel goede ervaringen te vinden op Google, Facebook en de website van Harm van Wijk. Hieronder deel ik een aantal ervaringen van anderen.

Review JeffreyReview MartijnReview Meindert

Wat kost In 10 stappen succesvol beleggen?

Het antwoord op deze vraag heb ik al genoemd, het kost niets! Je betaald alleen de verzendkosten voor het verzenden van het fysieke boek. Dat zijn de kosten die PostNL rekent, op het moment van schrijven van deze review is dat € 7,25

In 10 stappen succesvol beleggen doen of niet?

Voor het geld hoef je het niet te laten, dat moge duidelijk zijn. Je doet met dit pakket veel basiskennis op op het gebied van beleggen. Mocht je na het lezen van In 10 stappen succesvol beleggen verder willen gaan en meer willen weten dan is de uitgebreide cursus van Harm van Wijk, de Trading Navigator Methode zeker een aanraden. Hier op geldbeleggentips.nl staat een uitgebreide Trading Navigator Methode review.

Van de Trading Navigator is er ook een gratis webinar die je kan volgen. In dit webinar geeft Harm van Wijk veel informatie over hoe je het beste kunt beleggen.

Meld je aan voor het gratis webinar

Naast het gratis webinar heeft Harm van Wijk ook nog een gratis handleiding die je kan downloaden.

Download de gratis handleiding

Je kunt het In 10 stappen succesvol beleggen pakket nu bestellen via de onderstaande knop. Je betaald allen de verzendkosten.

Bestel en betaal alleen verzendkosten

Veelgestelde vragen

Voor wie is In 10 stappen succesvol beleggen bedoeld?

Dit boek is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met beleggen. Je krijgt veel informatie over hoe je dit aan moet pakken.

Wat kost In 10 stappen succesvol beleggen?

Het boek is gratis, je betaalt alleen de verzendkosten, dit zijn de standaard verzendkosten van PostNL

Zitten er bonussen bij het boek?

Ja, je ontvangt bij dit boek geheel gratis een aantal digitale bonussen, zoals e-books over beleggen, een luisterboek en een digitale training.

10 stappen succesvol beleggen

Betaal alleen verzendkosten
9.5

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.0/10

Support

9.0/10

Pros

  • Gratis, je betaald alleen verzendkosten
  • Veel informatie als je wilt beginnen met beleggen
  • Gratis bonussen

Cons

  • Instapcursus, als je echt alles over beleggen wilt weten is de Trading Navigator Methode meer geschikt.

Plaats een reactie